#hurärdethososs

Appen #inclusion och kortleken #hurärdethososs jämställdhet mångfald är ett enkelt och konkret verktyg för chefer, HR, fackliga och medarbetare att starta en dialog och utveckling kring jämställdhet och mångfald på arbetsplatsen.

I gratis-appen #inclusion mini kan du testa fem diskussionskort.

Både appen och kortleken finns på svenska och engelska.

Appen och kortleken innehåller 25 diskussionskort om jämställdhet och mångfald, med fokus på er arbetsplats. (I den engelska varianten är det 24 diskussionskort.) Diskussionskorten tar upp fakta/information och ställer frågor så att ni kan diskutera ”hur är det hos oss?”. Materialet är baserat på forskning och erfarenheter av praktiskt arbete med jämställdhet och mångfald.

Appen säljs i din telefon. Den innehåller diskussionskorten både på svenska och på engelska. Appen finns på AppStore (iPhone) och GooglePlay (Android). Sök på #inclusion så hittar du den.

Kortleken kostar 300 SEK (inkl. frakt och moms). Kortlekarna säljs här i vår webbshop.

Hur gör man?

 

Använd appen och kortleken för att diskutera i er arbetsgrupp och utveckla ert arbete med jämställdhet, mångfald och en inkluderande kultur. Varje kort inleds med ett påstående som ni reflekterar kring. Därefter läser ni texten på kortet. Slutligen diskuterar ni de avslutande frågorna på korten, som är kopplade till er arbetsplats – ”hur är det hos oss?”. Fokusera på arbetslivet i era diskussioner så att de konkret kan leda till att ni reflekterar kring och utvecklar er arbetsplats. Lägg inte tid på utsvävningar om egna eller andras erfarenheter i privatlivet.

Smakprov

Här kan du testa #hurärdethososs på tre olika sätt: titta på skärmavbildningar från appen på 2 kort, ladda ner ett power point-bildspel med #hurärdethososs mini som innehåller 5 av de 25 diskussionskorten eller gratis ladda hem appen #hurärdethososs mini på din telefon.

Skärmavbildningar

Använd zoomen på din webbläsare för att  läsa och testa två kort.

         

Powerpoint-bildspel

Testa 5 av de 25 diskussionskorten i appen #inclusion och kortleken #hurärdethososs  Ladda ner korten som power point-bildspel via den här länken: #hurärdethososs mini

App i din telefon

5 av de 25 diskussionskorten finns i gratis-appen #inclusion mini. Du hittar den i AppStore (iPhone) och i GooglePlay (Android), sök på #inclusion mini