Diskussionskortleken #hurärdethososs

 

 

Diskussionskortleken #hurärdethososs jämställdhet mångfald är ett enkelt och konkret verktyg för chefer, HR, fackliga och medarbetare att starta en dialog och utveckling kring jämställdhet och mångfald på arbetsplatsen.

Kortleken finns på svenska, engelska, tyska, franska, spanska, finska och polska. Den finns i fysiskt och digitalt format för samtliga språk.

Kortleken innehåller 25 diskussionskort om jämställdhet och mångfald, med fokus på er arbetsplats. (I den engelska, tyska, franska, spanska, finska och polska varianten är det 24 diskussionskort.) Diskussionskorten tar upp fakta/information och ställer frågor så att ni kan diskutera ”hur är det hos oss?”. Materialet är baserat på forskning och erfarenheter av praktiskt arbete med jämställdhet och mångfald.

Kortleken  kostar 300 SEK inkl. moms. Frakt tillkommer för de fysiska kortlekarna. De fysiska kortlekarna säljs här i vår webbshop. Den svenska, engelska och tyska versionen säljs också på Bokus och hos bokhandlare i Sverige (i butiker och via nätet).

Vill ni ha kortleken digitalt på er arbetsplats intranät? Med standarddesign eller er egen design? Kontakta oss för mer information.

 

Hur gör man?

Använd kortleken för att diskutera i er arbetsgrupp och utveckla ert arbete med jämställdhet, mångfald och en inkluderande kultur. Varje kort inleds med ett påstående som ni reflekterar kring. Därefter läser ni texten på kortet. Slutligen diskuterar ni de avslutande frågorna på korten, som är kopplade till er arbetsplats – ”hur är det hos oss?”. Fokusera på arbetslivet i era diskussioner så att de konkret kan leda till att ni reflekterar kring och utvecklar er arbetsplats. Lägg inte tid på utsvävningar om egna eller andras erfarenheter i privatlivet.

Smakprov

Här kan du testa #hurärdethososs! Prova 5 diskussionskort gratis. Du kan testa diskussionskorten på svenska, engelska, tyska, franska, spanska, finska och polska.

Ladda ner de fem diskussionskorten som pdf-fil

Diskussionskortlek#hurärdethososs smakprov  (svenska)

Digital card game #atourworkplace sample (English)

Digital card game #anUnseremArbeitsplatz sample (German)

Digital cardgame #ANotreTravail sample (French)

Digital card game #EnNuestroTrabajo sample (Spanish)

Digital card game #MeidänTyöpaikallamme sample (Finnish)

Digital card game #unaswpracy sample (Polish)