#hurärdethososs

Appen #inclusion och kortleken #hurärdethososs jämställdhet mångfald är ett enkelt och konkret verktyg för chefer, HR, fackliga och medarbetare att starta en dialog och utveckling kring jämställdhet och mångfald på arbetsplatsen.

Kortleken finns på svenska, engelska, tyska och polska. Appen innehåller kortleken på samtliga fyra språk svenska, engelska, tyska och polska.

Appen och kortleken innehåller 25 diskussionskort om jämställdhet och mångfald, med fokus på er arbetsplats. (I den engelska, tyska och polska varianten är det 24 diskussionskort.) Diskussionskorten tar upp fakta/information och ställer frågor så att ni kan diskutera ”hur är det hos oss?”. Materialet är baserat på forskning och erfarenheter av praktiskt arbete med jämställdhet och mångfald.

Appen säljs i din telefon. Den innehåller diskussionskorten både på svenska, engelska, tyska och polska. Appen finns i din smartphones app-butik. Sök på #inclusion mini så hittar du gratisvarianten (smakprov med fem diskussionskort) och sök #inclusion så hittar du appen med 25/24 diskussionskort (betalversion). Eller sök på Gabriella Faegerlind (iPhone) och ImplementDiversity (Android).

Kortleken finns på svenska, engelska, tyska och polska. Den kostar 300 SEK inkl. moms, frakt tillkommer. Kortlekarna säljs här i vår webbshop samt på Bokus och hos bokhandlare i Sverige (se länkar i webshop).

Vill ni ha kortleken digitalt på er arbetsplats intranät? Kontakta oss för mer information.

   

Hur gör man?

 

Använd appen och kortleken för att diskutera i er arbetsgrupp och utveckla ert arbete med jämställdhet, mångfald och en inkluderande kultur. Varje kort inleds med ett påstående som ni reflekterar kring. Därefter läser ni texten på kortet. Slutligen diskuterar ni de avslutande frågorna på korten, som är kopplade till er arbetsplats – ”hur är det hos oss?”. Fokusera på arbetslivet i era diskussioner så att de konkret kan leda till att ni reflekterar kring och utvecklar er arbetsplats. Lägg inte tid på utsvävningar om egna eller andras erfarenheter i privatlivet.

Smakprov

Här kan du testa #hurärdethososs! Prova 5 diskussionskort gratis. Du kan testa diskussionskorten på svenska, engelska, tyska eller polska  här (i pdf-fil) eller du kan ladda ner gratis-appen #inclusion mini på din smarttelefon.

   

Ladda ner de fem diskussionskorten som pdf-fil

#hurärdethososs mini (svenska)

#atourworkplace mini (English)

#anUnseremArbeitsplatz mini (German)

#unaswpracy mini (Polish)

App i din telefon

5 av de 25 diskussionskorten finns i gratis-appen #inclusion mini (svenska, engelska, tyska och polska). Du hittar den i din smarttelefon, sök på #inclusion mini Betalversionen av appen heter #inclusion och innehåller 25 diskussionskort på svenska och 24 diskussionskort på engelska, tyska, polska.